top of page

Gyakori kérdések

 • Milyen teljesítményűek a TTA permeteződrónok?
  Magyarországon jelenleg a TTA M6E-1 típusú, 6 rotoros drón érhető el. Ennek teljesítménye: 1 felszállással 0.8-1.1 ha permetezése, nagyjából 10 perc alatt, 10 liter folyadék kijuttatásával.
 • Milyen engedélyekre van szükségem a drón használatához?
  ---- A MENÜPONT FOLYAMATOSAN FRISSÜL ---- A drón a jelenlegi szabályozás szerint ugyanabba a kategóriába esik, mint a hobbi felhasználású drónok. Bár a permeteződrónok a növényzet fölött 1.5-3 méter magasságbn dolgoznak, így a légi forgalmat nem veszélyeztetik, ám a szabályos üzemeléshez eseti vagy állandó légtérhasználati engedély szükséges, amelyet a www.legter.hu oldalon lehetséges igényelni. A drónos vegyszerkijuttatás jelenleg nem szabályozott környezet, így a permeteződrónok használata kísérleti engedélyhez kötött, amelynek kikérésében csapatunk díjmentesen segítséget nyújt valamennyi partnere számára. A drónra már engedélyezett - tehát kísérleti engedélyhez nem kötött szerek listája: - LASA Agrokultúra Kft. 1. FOLITANDÓ folyékony mikroelemes műtrágya 2. FOL – CA (M2) folyékony műtrágya 3. MICRO-FOSZ EK nitrogén és mikroelem tartalmú, kénnel kiegészített folyékony műtrágya
 • Mennyire bonyolult üzemeltetni a TTA drónokat?
  A hobbi felhasználású drónoktól eltérően a TTA ipari drónokat kizárólag tréninggel együtt lehetséges hivatalos forrásból megvásárolni. Csapatunk gyári minősítésű trénerrel rendelkezik. Az üzemeltetési és karbantartási tréning 3 napot vesz igénybe és az alábbi témákat fedi le: - TTA ipari drón összeszerelése, szétszerelése - Drón repülések elméleti és gyakorlati ismeretei - TTA ipari drónok működtetése manuális és automatikus repülés módokban - Karbantartás és kisebb javítások elvégzése Természetesen a tréningeket követően is állunk rendelkezésére kérdés esetén! Csapatunk a forgalmazott drónok teljeskörű alkatrészellátását biztosítja hivatalos forgalmazóként.
 • Mi történik, ha hiba keletkezik a készülékben?"
  A kisebb, egyszerűen javítható hibák megoldására a tréningek is felkészítik a felhasználókat, ha azonban nem sikerül a helyszínen javítani a problémát, akkor természetesen cégünk munkatársa ellenőrzi a drónt. Ha a probléma gyári beavatkozást igényel, akkor azt a gyári szervíz javítja, majd juttatja vissza a felhasználónak.
bottom of page